ΓΙΑΤΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ενοποίηση των γεύσεων είναι άμεση σε λιποδιαλυτές παρασκευές. Έτσι αρωματίζουμε στο τέλος χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να αλλάξουν συμπεριφορά τα αρώματα μετά απο 12-24 ώρες (σκόρδο, εσπεριδοειδή, ένταση chilly, κτλ).

Ακόμα, μπορούμε να σας εγγυηθούμε όσο αφορά τη σταθερότητα κάποιων παραμέτρων, όπως

οι ποικιλίες των βοτάνων.. του βασιλικού, της ρίγανης, του chilly, ώστε τα πιάτα σας να παραμένουν πάντα ίδια, όποιος και να φροντίζει για τις αγορές πρώτων υλών και όποιος και να εκτελεί μια σύνθετη συνταγή, μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα..

Επίσης, οι δυνατότητες που μας δίνουν κάποια αρωματικά έλαια διαφέρουν σε βασικά σημεία από τα αυτούσια υλικά, όπως ο κορεσμός των αρωμάτων (συμπύκνωση).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λάδι μαύρου πιπεριού που ενώ μας δίνει την ένταση του αρώματος σαν μπαχαρικό δεν έχουμε την έντονη γεύση (κάψιμο), καθιστώντας το αξιοποιήσιμο και στην ζαχαροπλαστική με πρωτόγνωρα γευστικά αποτελέσματα…

Αυτό ισχύει και για άλλα αρώματα όπως του λεμονιού που δεν είναι ξινό, του σκόρδου που δεν αφήνει στην επίγευση κάψιμο ή την έντονη ενοχλητική για κάποιους μυρωδιά του, αλλά αντ’αυτής μια γλυκιά επίγευση.