Τρούφες και αποξήρανση
Όπως είπαμε και παραπάνω οι τρούφες έχουν πτητικά αρώματα και δεν είναι καλό να εξάγουμε τα υγρά τους.
Η αποξήρανση γίνεται με τη μέθοδο της λυοφίλισης (εξαγωγή υγρών υπό κενό αέρος και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός), μια φυσική διαδικασία που απαιτεί πολύ ακριβό εξοπλισμό
και χρησιμοποιείται περισσότερο σε φάρμακα και ακριβά τυποποιημένα προϊόντα.
Αυτή η διαδικασία μας δίνει το 65% των αρωμάτων στο τελικό προϊόν ενώ η απλή αποξήρανση μέσω θερμότητας θα μας έδινε το 15% την οποία δεν την συστήνουμε παρά μόνο για αισθητικούς λόγους.